Szülői munkaközösség

Az évről évre egyre népesebb iskolánkban a szülők által delegált munkaközösség működik. A tagok minden igyekezetükkel azon dolgoznak, hogy segítőként részesei legyenek annak a csodának, amit gyermekeinknek együttesen az intézmény fenntartója, különösen a tanárai,pedagógusai, dolgozói folyamatosan életben tartanak.
A tudás átadása, a pedagógiai nevelés, a közösségi tudat kialakítása mind, mind sok feladatot jelentenek.
Az egyre nagyobb iskolai közösséggé formálódó gyermekek- szülők- nevelők egyik, évről-évre egyre népszerűbb rendezvénye a szeptember második hetének szombatján megrendezésre kerülő CSALÁDI NAP. Ezen a rendezvényen színes kavalkádként az ugráló vártól a lovagláson át a sport versenyekig mindenki megtalálja a kedvére való időtöltést.
 
 

Az évközi, kisebb szülői kérdéses problémák csatornájaként közvetítenek, segítnek a szülői munkaközösségi tagok. Nagyon jól működő kapcsolat épült ki a szülői munkaközösség és a vezetőség, a tantestület között.
 
A munkaközösség feladatai között a legnagyobb kihívást és feladatot jelenti a Szent Margit bál megszervezése és levezénylése.
Évről évre egyre többen vagyunk, így ez idáig éppen elégséges méretű volt a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának díszterme.
Színes programok, táncbemutatók, népzenei vígdalom mind, mind részei a bálnak.
A bálból származó felajánlásokat az iskolában működő Szent Margit Szociális Alap kapja meg. A szociális alap több gyermek étkezéséhez, kirándulásához nyújt segítséget.
 

 

A bált követő rendezvény a farsangi bál, ahol az osztályok érdekes ötletekkel, kreatív jelmezekkel, fergeteges hangulatban ünneplik a farsangi időszakot.
 
A szülők által a kulturális programokra történő alapítványi befizetésekre a Szülői Munkaközösség tesz javaslatot, hogy milyen rendezvényekre, milyen programokra kerüljenek felhasználásra a befizetések.
A Szülői Munkaközösség tagjai több jövőbeli ötlettel elképzeléssel várják azokat a szülőket, akik kellő elhívatottsággal, szerepet kívánnak vállalni a munkaközösségben.