CISZTERCI NEVELÉSI KÖZPONT

Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

2024. június 13. Csütörtök, ma Antal, Anett napja van

Általános iskolai ismertető

"Uram jó nekünk itt lenni!" (Mt 17,4) 
 
 
Célunk, hogy általános iskolánkban szilárd, általános alapműveltség mellett igazi értékeket közvetítsünk szeretetteljes légkörben.

Osztálylétszámaink kedvezőek ahhoz, hogy családias keretek között, személyre szabott figyelemmel tudjuk végig kísérni tanítványaink mindennapjait, fejlődését tanulmányi és lelki téren egyaránt.

Első osztálytól kezdve emelt óraszámú angol vagy német nyelv választására van lehetőség. Negyedik osztálytól nyelvi tagozaton folytathatják az érdeklődő gyerekek a nyelvtanulást. 

Hittant, néptáncot, társastáncot, úszást az órarendbe beépítve oktatunk.

Sajátos nevelésű és tanulásban akadályoztatott gyerekekkel fejlesztő pedagógus és logopédus is foglalkozik.

Iskolánkban a lelki élet gondozása nemcsak a hittanórák feladata.

A napot imádsággal kezdjük az osztályokban.

Tanulóink szívesen vesznek részt a sokszínű délutáni foglalkozásainkon: táncórákon, kézműves órákon, színjátszó, tehetséggondozó szakkörökön és sportfoglalkozásokon (foci, kézilabda, kosárlabda).  

Az elmúlt években a rend támogatásával, adományokból és pályázati forrásokból kívülről és belülről is megújultak, megszépültek az intézmény épületei.

Kialakításra került egy új sportpálya, könyvtár és folyamatosan bővülnek a digitális oktatás lehetőségei is. Felújított termeinkben internet elérést, digitális oktatás lehetőségét biztosítjuk.

Ezeknek köszönhetően korszerű és barátságos környezetbe várjuk nap, mint nap a gyerekeket.