CISZTERCI NEVELÉSI KÖZPONT

Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

2024. június 13. Csütörtök, ma Antal, Anett napja van

Nyilatkozatok

Szülői nyilatkozat
Fogyasztói nyilatkozat
Intézményi nyilatkozat
 
 

Tisztelt Partnerünk!

Szeretném jelezni, hogy 2020.07.15-től a Hungast csoporthoz tartozó gazdasági társaságok (továbbiakban: szolgáltató) változtatnak a diétás szolgáltatáshoz szorosan kapcsolódó szülői/gondviselői, ill. fogyasztói nyilatkozaton. Az az eddig gyakorlat, hogy az oktatási-nevelési intézménybe járó gyermek diétája esetén a szülő tölt ki szülői/gondviselői nyilatkozatot, ill. felnőtt fogyasztó diétája esetében (pl. szociális intézményben) pedig a fogyasztó maga tölt ki a fogyasztói nyilatkozatot nem változik.  

A változtatás oka főként az adatvédelemről szóló EU-s szabályozásnak való teljes körű megfelelés. A nyilatkozat módosításával a diéta igénylés folyamata is kis mértékben módosul az alábbiak szerint:

  1. Amennyiben a gyermeknek/fogyasztónak diétára van szüksége a szülő/gondviselő vagy maga a fogyasztó beszerzi a szükséges szakorvosi igazolást vagy vallási okból igényelt diéta esetén elkészíti az igény írásos megfogalmazását.
  2. A szülőnek/gondviselőnek vagy magának a fogyasztónak a szakorvosi igazolást vagy vallási okból igényelt diéta esetén az igény írásos megfogalmazását el kell juttatnia az intézménynek.
  3. Az intézmény ügyintézője átveszi a szülőtől/gondviselőtől vagy a fogyasztótól a szakorvosi igazolást vagy vallási okból igényelt diéta esetén az igény írásos megfogalmazását úgy, hogy a kézhez vételkor a szülővel/gondviselővel kitölteti, majd aláíratja a Szülői/gondviselői nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentumot, a fogyasztóval pedig a Fogyasztói nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentumot  a lap közepén. Ezzel az aláírásával a szülő/gondviselő és a fogyasztó – amellett, hogy jelzi a szolgáltató felé a szükséges adatokat és diétát, hozzájárul a személyes adatainak a szolgáltató által történő kezeléséhez.
  4. Ezt követően az intézmény ügyintézője vagy a szülő/gondviselő/fogyasztó minden dokumentumot (diétás nyilatkozat, szakorvosi igazolás vagy vallási okból igényelt diéta esetén az igény írásos megfogalmazását) eljuttatja a szolgáltató területileg illetékes területi vezetője vagy dietetikusa részére.
  5. A dietetikus átvizsgálja a rendelkezésére bocsátott információkat. Szükség esetén kiegészítő információkat kér az intézmény ügyintézőjétől vagy a szülőtől/gondviselőtől/fogyasztótól.
  6. Ezt követően a dietetikus a rendelkezésre álló információk alapján dönt az eliminációs igény teljesítéséről, a vállalt diétát és a kapcsolódó információkat pedig rögzíti gyermek esetében a Szülői/gondviselői nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentumon, felnőtt esetében a Fogyasztói nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentumon, majd a dietetikus aláírja azt, ezt követően pedig eljuttatja az intézmény és/vagy a szülő/gondviselő/fogyasztó részére.
  7. Miután a szülő/gondviselő/fogyasztó a dietetikus által is kitöltött Szülői/gondviselői nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentumot vagy a Fogyasztói nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentumot visszakapta, a lap alján ismét alá kell írnia, amellyel elfogadja a szolgáltató eliminációs igény teljesítéséről szóló vállalását.
  8. Ezt követően kezdhető csak meg a diétás szolgáltatás megrendelése és kiszolgálása! A szülő/gondviselő által a fent említett mindkét helyen aláírt Szülői/gondviselői nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentum vagy fogyasztó esetében a Fogyasztói nyilatkozat diétás szolgáltatásról és a szolgáltatáshoz szükséges adatkezelésről szóló dokumentum hiányában a dietetikus nem fogadhat be szakorvosi igazolást vagy vallási okból igényelt diéta esetén az igény írásos megfogalmazását, és nem kezdheti meg a diétás szolgáltatást sem!
  9. Amennyiben a szolgáltató eliminációs igény teljesítéséről szóló vállalását a szülő/gondviselő/fogyasztó nem fogadja el, akkor azt jeleznie kell a szolgáltató számára és ebben az esetben tudomásul kell vennie, hogy a szolgáltató a diétás közétkeztetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ellátást megtagadja.

Abban az esetben, ha az szolgáltatási területen már a rendelkezésünkre áll az adott gyermekhez/fogyasztóhoz tartozó diétás nyilatkozat (és nem csak a szakorvosi igazolás!) nem fogunk új, módosított nyilatkozatot kérni. Kivételt képez ez alól, ha módosul az igényelt diéta vagy friss szakorvosi igazolás kerül benyújtásra.

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:

Teffner Zsolt

minőségügyi- és élelmiszerbiztonsági vezető

HUNGAST CSOPORT

Mobil: +36 20 370 8493

E-mail: teffner.zsolt@hungast.hu

cid:image003.png@01D3D55D.FAA134E0 facebook.com/szupermenza

cid:image004.png@01D3D55D.FAA134E0