Óvodai ismertető

Szeretetre nevelni, szeretve nevelni 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pécs első katolikus óvodájában a 

belváros szívében

 

A Zirci Ciszterci Apátság által működtetett Szent Margit Óvoda már 1991 óta elkötelezett amellett, hogy minden gyermeknek katolikus hiten alapuló, életkori és egyéni sajátosságokat figyelembe vevő sokoldalú fejlődést biztosítson.

Célunk, hogy a gyermekek szeretetteljes légkörben, a keresztény értékeket felmutató, elfogadó közösségben, biztonságos környezetben nevelkedjenek, fejlődjenek.

Nyitottak vagyunk a keresztény hitben elkötelezett és a krisztusi utat még kereső családok felé is. Óvodánkra nem vonatkozik a körzeti besorolás ezért a város minden pontjáról, és a környező településekről is várjuk az érdeklődő családokat.

Szándékunk, hogy a hozzánk érkező gyerekek a „szentmargitos” óvodai nevelés-oktatás hatására még inkább megbecsüljék Isten áldásait, saját és mások életét, valamint világunkat melyben élünk.

Mindehhez megfelelő nevelési környezetet biztosítunk, hiszen Ciszterci Szent Margit óvoda Pécs történelmi belvárosának szívében található. A klasszikus óvodai épület 2022-ben megújult és egy modern épületszárnnyal bővülve várja az ovisokat. Jól felszerelt tornaterem, zárt, tágas udvar, biztosítja a gyermekek szabad levegőn való mozgásfejlődését. A gyermekek egészséges, változatos étkeztetéséről óvodánk épületében működő saját főzőkonyha gondoskodik, a diétás étkeztetés is biztosított.

Óvodánk 6 csoporttal működik, vegyes életkorú és korcsoportos szervezéssel, ebből  1 iskolaelőkészítő csoport.  

A gyermekek nevelését, gondozását, szakképzett óvodapedagógusok, dajkák segítik, Érzelmi biztonságot, támogató környezetet biztosítanak az óvodás gyermek személyiségének alakulásához.

Az óvodában a belső motivációk felfedezése, a gyermekek fejlesztése a mindennapi foglalkozások része. Több kreativitást, fejlesztő, „tehetséggondozó” lehetőséget kínálunk a gyerekeknek, melyeket iskolai tanítónénik vagy külsős szakemberek vezetnek.    


·         lovaglás

·         úszás

·         balett

·         zeneovi

·         néptánc

·         angol és német nyelvű foglalkozások


Szükség esetén az intézményben dolgozó szakképzett logopédus, fejlesztő pedagógus áll rendelkezésünkre.