CISZTERCI NEVELÉSI KÖZPONT

Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

2024. február 29. Csütörtök, ma Szökőnap napja van

Óvodai ismertető

Szeretetre nevelni, szeretve nevelni 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pécs első katolikus óvodájában a 

belváros szívében

 

A Zirci Ciszterci Apátság által működtetett Szent Margit Óvoda már 1991 óta elkötelezett amellett, hogy minden gyermeknek katolikus hiten alapuló, életkori és egyéni sajátosságokat figyelembe vevő sokoldalú fejlődést biztosítson.

Célunk, hogy a gyermekek szeretetteljes légkörben, a keresztény értékeket felmutató, elfogadó közösségben, biztonságos környezetben nevelkedjenek, fejlődjenek.

Nyitottak vagyunk a keresztény hitben elkötelezett és a krisztusi utat még kereső családok felé is. Óvodánkra nem vonatkozik a körzeti besorolás ezért a város minden pontjáról, és a környező településekről is várjuk az érdeklődő családokat.

Szándékunk, hogy a hozzánk érkező gyerekek a „szentmargitos” óvodai nevelés-oktatás hatására még inkább megbecsüljék Isten áldásait, saját és mások életét, valamint világunkat melyben élünk.

Mindehhez megfelelő nevelési környezetet biztosítunk, hiszen Ciszterci Szent Margit óvoda Pécs történelmi belvárosának szívében található. A klasszikus óvodai épület 2022-ben megújult és egy modern épületszárnnyal bővülve várja az ovisokat. Jól felszerelt tornaterem, zárt, tágas udvar, biztosítja a gyermekek szabad levegőn való mozgásfejlődését. A gyermekek egészséges, változatos étkeztetéséről óvodánk épületében működő saját főzőkonyha gondoskodik, a diétás étkeztetés is biztosított.

Óvodánk 6 csoporttal működik, vegyes életkorú és korcsoportos szervezéssel, ebből  1 iskolaelőkészítő csoport.  

A gyermekek nevelését, gondozását, szakképzett óvodapedagógusok, dajkák segítik, Érzelmi biztonságot, támogató környezetet biztosítanak az óvodás gyermek személyiségének alakulásához.

Az óvodában a belső motivációk felfedezése, a gyermekek fejlesztése a mindennapi foglalkozások része. Több kreativitást, fejlesztő, „tehetséggondozó” lehetőséget kínálunk a gyerekeknek, melyeket iskolai tanítónénik vagy külsős szakemberek vezetnek.    


·         lovaglás

·         úszás

·         balett

·         zeneovi

·         néptánc

·         angol és német nyelvű foglalkozások


Szükség esetén az intézményben dolgozó szakképzett logopédus, fejlesztő pedagógus áll rendelkezésünkre.