CISZTERCI NEVELÉSI KÖZPONT

Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

2024. május 28. Kedd, ma Emil, Csanád napja van

Kiemelt híreink

 • Cinke gála
  tovább 2024.05.08
 • Majális az óvodában
  tovább 2024.05.07
 • A zeneiskola májusi programjai
  tovább 2024.05.06
 • Adó 1% felajánlása
  tovább 2024.05.02

Új vezető az Intézmény élén

 Kedves Szülők!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket a Ciszterci Nevelési Központ újonnan kinevezett igazgatójaként! Vezetői pályázatom írása során egy nagyon jól működő, családias intézményt ismertem meg, ahova örömmel és lelkesedéssel jövök.

Köszönöm azt a bizalmat, amivel intézményünkre bízzák gyermekeiket! Úgy látom, hogy a folyamatosan változó világ nem csak minket, de őket is sok kihívás elé állítja. Harminc éve vagyok a pedagógus pályán. Innovatív mesterpedagógusként úgy gondolom, hogy sok olyan lehetőség van, amivel a pedagógiai munkát és az otthoni nevelést is segíteni tudom.

Kiemelkedően jónak találom, hogy egy keresztény szellemiségű intézményen belül jelen van az óvoda, az általános iskola, a művészeti iskola és a kollégium is, ahol a gyermekek minden korosztályával foglalkozhatunk. Az intézményegységekben így egymást erősítve tudjuk fejleszteni az értelmi és érzelmi intelligenciát is.

Fontosnak tartom, hogy az intézményből olyan gyermekek kerüljenek ki, akik biztonságos közegben nőttek fel, erős keresztény gyökereik vannak és olyan belső motivációk növekedjenek bennük, melyek segítik őket a további boldogulásban.

Munkánkhoz kérem a Jóisten áldását és a Szentlélek bölcsességét!

Üdvözlettel:

Helstáb Ákos


tovább »
2022.08.02

Szent Gellért-díj arany fokozata

Örömmel és büszkeséggel adunk hírt a Szent Gellért-díj arany fokozatának átadásáról Késmárki Tiborné intézményvezető részére.

A magas egyházi kitüntetést Bérczi L. Bernát O.Cist. zirci apát adta át a tanévzáró Te Deum után a pécsi bazilikában. Köszönjük intézményünk fenntartójának, hogy Késmárki Tiborné igazgatónő vezetői tevékenységét méltónak tartotta az elismerésre. 

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. Az elismerést az egyházi fenntartó adományozza az intézmény vezetőinek  javaslatait mérlegelve. A díj elkötelezett, hitvalló életért és következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató munkáért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak elismerését.

A kitüntetés alkalmából az intézmény munkatársai, diákjai és családjaik nevében szívből gratulálunk! 


tovább »
2022.06.20

KÖZLEMÉNY: Az alábbiakban közzétesszük a Zirci Ciszterci Apátság közleményét, 2023. május 20.

 A Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Dikasztériuma 2023. május 15-én kelt dekrétumával, a fenntartott intézményekben felmerült nehézségek orvoslására és a szerzetesi élet segítésére Mauro-Giuseppe Lepori ciszterci generális apátot pápai biztosnak nevezte ki a Zirci Ciszterci Apátság élére. Segítségére társbiztosként Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapátot és Horváth Olga kismarosi apátnőt rendelte. (Folytatás a tovább gomb után)

tovább »
2023.05.21

Szent Margit kosárlabda - Kosárpalánta Bajnokság Országos Döntő

A Kosárpalánta Bajnokság legjobbjai közé bejutva, Országos Jamboreen vettek részt az NKA Pécs Szent Margit előkészítős gyerekei, Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában. Korosztályának messze legfiatalabb átlagéletkorú csapataként nagyon szépen helytálltak a kis „palántáink”, ügyességükkel kivívták a rendezők és a nézők elismerését is.
A csapat tagjai: Balogh Anna, Balogh Emma, Borbély-Bartis Ágoston, Borbély-Bartis Ferenc, Cserneczky Tamás, Dinnyés Barna Zoltán, Fekete Mihály, Fischer Ádám, Gorsics Márk, Gorsics Miklós, Kapitány Dorka Hanna, Kövesdi Gorán, Mariczki Kristóf Máté, Tamás Levente.
Edző: Zsótér Tamás. 

tovább »
2022.06.10

Jó tanuló - Jó sportoló

 Raffay András 6.b osztályos tanulónk a 2020/2021-es tanévben elért kiemelkedő sport- és tanulmányi eredményeinek elismeréseként megkapta a 
"Magyarország jó tanulója, jó sportolója" címet.

Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk neki!


tovább »
2022.06.01

Akikre büszkék vagyunk:

 A Kálti Márk Országos történelemversenyen diákjaink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A többszáz induló közül...
 

tovább »
2022.05.10

Levél a pápának

 FERENC PÁPA LEVELET (enciklikát) ÍRT NEKÜNK.

A tanév elején megismerkedtünk Ferenc pápa Laudato Si' enciklikájával, amit a teremtett világ védelméről írt…

tovább »
2022.05.04