CISZTERCI NEVELÉSI KÖZPONT

Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

2023. október 01. Vasárnap, ma Malvin napja van

Kiemelt híreink

 • 1. iskolai túraszakkör
  tovább 2023.09.29
 • Meghívó
  tovább 2023.09.27
 • Fuss a rákgyógyításért
  tovább 2023.09.05
 • Kollégiumi beköltözés
  tovább 2023.08.24

Szent Gellért-díj arany fokozata

Örömmel és büszkeséggel adunk hírt a Szent Gellért-díj arany fokozatának átadásáról Késmárki Tiborné intézményvezető részére.

A magas egyházi kitüntetést Bérczi L. Bernát O.Cist. zirci apát adta át a tanévzáró Te Deum után a pécsi bazilikában. Köszönjük intézményünk fenntartójának, hogy Késmárki Tiborné igazgatónő vezetői tevékenységét méltónak tartotta az elismerésre. 

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. Az elismerést az egyházi fenntartó adományozza az intézmény vezetőinek  javaslatait mérlegelve. A díj elkötelezett, hitvalló életért és következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató munkáért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak elismerését.

A kitüntetés alkalmából az intézmény munkatársai, diákjai és családjaik nevében szívből gratulálunk! 


tovább »
2022.06.20

KÖZLEMÉNY: Az alábbiakban közzétesszük a Zirci Ciszterci Apátság közleményét, 2023. május 20.

 A Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Dikasztériuma 2023. május 15-én kelt dekrétumával, a fenntartott intézményekben felmerült nehézségek orvoslására és a szerzetesi élet segítésére Mauro-Giuseppe Lepori ciszterci generális apátot pápai biztosnak nevezte ki a Zirci Ciszterci Apátság élére. Segítségére társbiztosként Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapátot és Horváth Olga kismarosi apátnőt rendelte. (Folytatás a tovább gomb után)

tovább »
2023.05.21

Szent Margit kosárlabda - Kosárpalánta Bajnokság Országos Döntő

A Kosárpalánta Bajnokság legjobbjai közé bejutva, Országos Jamboreen vettek részt az NKA Pécs Szent Margit előkészítős gyerekei, Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában. Korosztályának messze legfiatalabb átlagéletkorú csapataként nagyon szépen helytálltak a kis „palántáink”, ügyességükkel kivívták a rendezők és a nézők elismerését is.
A csapat tagjai: Balogh Anna, Balogh Emma, Borbély-Bartis Ágoston, Borbély-Bartis Ferenc, Cserneczky Tamás, Dinnyés Barna Zoltán, Fekete Mihály, Fischer Ádám, Gorsics Márk, Gorsics Miklós, Kapitány Dorka Hanna, Kövesdi Gorán, Mariczki Kristóf Máté, Tamás Levente.
Edző: Zsótér Tamás. 

tovább »
2022.06.10

Jó tanuló - Jó sportoló

 Raffay András 6.b osztályos tanulónk a 2020/2021-es tanévben elért kiemelkedő sport- és tanulmányi eredményeinek elismeréseként megkapta a 
"Magyarország jó tanulója, jó sportolója" címet.

Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk neki!


tovább »
2022.06.01

Akikre büszkék vagyunk:

 A Kálti Márk Országos történelemversenyen diákjaink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A többszáz induló közül...
 

tovább »
2022.05.10

Levél a pápának

 FERENC PÁPA LEVELET (enciklikát) ÍRT NEKÜNK.

A tanév elején megismerkedtünk Ferenc pápa Laudato Si' enciklikájával, amit a teremtett világ védelméről írt…

tovább »
2022.05.04

Varázspálca díj intézményi, közösségi kitüntetettjei

 Gratulálunk, hogy az idei évben először kiosztásra kerülő Varázspálca díjat a Ciszterci Szent Margit Óvoda Halacska csoportjának óvónői és Paal Ágnes diabétesz gondozó által alkotott közösség nyerte meg.
A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért alapította a Varázspálca díjat, hogy ily módon is elismerje azoknak a pedagógusoknak, oktatási, nevelési intézmények és gyermekkel foglalkozó közösségek munkáját, akik a rájuk bízott 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket példamutató módon látják el, gondozzák, napi feladataik mellett.

tovább »
2022.05.02

Kenguru matematika verseny eredmények

A Nemzetközi Kenguru Matematika verseny megyei eredményei:

2. helyezés Damsa Barnabás 3. évfolyam, felkészítő tanára: Mendly Márta
8. helyezés Kisgyörgy Veronika 5. évfolyam, felkészítő tanára: Alföldi Csabáné
11. helyezés Szabó Máté 8. évfolyam, felkészítő tanára: Fáy Tímea
Gratulálunk a szép eredményekhez!

tovább »
2022.04.05